Project Description

Przebudowa parkingu przed sklepem IKEA w Katowicach przy ul. Roździeńskiego 95

 

Prace polegają na rozbiórce istniejącej dwupoziomowej konstrukcji a następnie budowie nowej, żelbetowej płyty górnej parkingu o powierzchni 14 500m2 z warstwą wierzchnią z dwóch warstw asfaltowych podpartej 274 słupami.

Naprawa dolnej części parkingu (tzw. płyty przyziemia) zostanie przeprowadzona w technologii betonu ze zbrojeniem rozproszonym i żywicą utwardzaną powierzchniowo. Pracę będą prowadzone etapami tak aby zagwarantować dostęp klientów IKEA do maksymalnie dużej części parkingu nie objętego pracami budowlanymi.

Zostanie zamontowane nowoczesne energooszczędne oświetlenie oraz systemy przeciwoblodzeniowe na rampach zjazdowych i najazdowych pomiędzy dwoma poziomami parkingu.

Zakończenie prac zaplanowane jest na koniec października 2016.

Szczegóły projektu

ZAMAWIAJĄCY

IKEA Property Poland Sp. z o.o.

WARTOŚĆ ZAMÓWIENIA

19.5 mln PLN

OKRES REALIZACJI

02.2016 – 10.2016

Galeria projektu